Praktijk

Therapie in een persoonlijke, rustige sfeer in de regio Deventer/ Bathmen/ Holten/ Salland

De Praktijk

Acupunctuur Buqi Nollen is in 1993 opgericht en richt zich op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Acupunctuur is hiervan de bekendste behandelmethode. De praktijk onderscheidt zich door een professionele en persoonlijke benadering op het gebied van Acupunctuur. Tijdens een behandeling wordt de jarenlange ervaring gecombineerd met oosterse en westerse medische kennis. Een professionele en persoonlijke benadering staat hierbij centraal. Daarnaast is beweging een belangrijk uitgangspunt tijdens de behandelingen. De juiste houding, gecombineerd met voldoende beweging is mede de sleutel tot herstel (Buqi visie).

Lees meer


Jos Nollen

In 1979 heb ik mijn diploma voor Fysiotherapeut behaald. Als fysiotherapeut en maatschapslid ben ik al ruim 34 jaar werkzaam bij de Groepspraktijk voor Fysiotherapie in Deventer, locatie Jozef gezondheidscentrum. Sinds het begin van de opleiding fysiotherapie ben ik vooral geïnteresseerd in het beweeg- en voelende-aspect van de mens. In de fysiotherapie behandeling blijkt het hebben van aandacht voor beide aspecten van groot belang. Het beweegaspect staat natuurlijk centraal in de fysiotherapie maar het voelende aspect mag niet worden vergeten. Na mijn afstuderen als fysiotherapeut heb ik talloze cursussen gevolgd in allerlei richtingen.

Lees meer


Werkwijze behandeling

De eerste behandeling start met een kennismaking en een inventarisatie van de klachten. Dit gebeurt volgens de principes van de TCM. Kenmerkend hiervoor zijn de vraagstelling, de inspectie, tongdiagnose en polsdiagnose. Daarnaast wordt besproken wat de cliënt van de behandeling verwacht en wat de behandeling kan bieden. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld waarbij er één of meerdere behandelmethoden worden gekozen die tot het gewenste resultaat zullen leiden. In het behandelplan wordt ook aangegeven hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zullen zijn om de klachten te verminderen/verhelpen.

Lees meer

“Acupunctuur Buqi Nollen is onderscheidend door een professionele en persoonlijke benadering

op het gebied van acupunctuur en buqi, opgebouwd door jarenlange ervaring

waarbij oosterse en westerse medische kennis en therapeutische methodieken geïntegreerd zijn.”